Siz de eksik mi hissediyorsunuz?

Allah, şu zor, yalan hayatta ayakta kalmamız için ailemizi ve dostlarımızı vermiş bence... Hatta bu konuda kızlara biraz kıyak geçip başka kimsenin benzerini yaşayamayacağı bir şey bahşetmiş.

Bir kızın en iyi arkadaşı kız kardeşidir. Kız arkadaşlar da "kız kardeş" olabildikleri derecede değerlenir zaten. Çünkü bir insan kardeşe ne kadar yakınsa, o kadar güvenilir, o kadar iyi olur.

Ben bu konuda çok şanslı bir insanım. Gerçek bir kız kardeşe sahibim.

Çünkü karanlıktan korktuğum için her gece tuvalet kapısının önünde nöbet bekleyen; annem bağırdığında önüme atlayan; ağladığımı hisseden, bir bakışta anlayan; bebeklerini paylaşan; gerçekliğine ara sıra inandığım ve kafamı karıştıran oyunlar kuran; annemizin elbiselerini, ayakkabılarını giyip beni yaramazlıklarına dahil eden biri var hayatımda…

Çünkü bana “zeytinin iyisi nasıl seçilir?" öğreten; boyumun yetmediği günlerde benim için buzdolabının üstünden kavrulmuş lokum aşıran; gıdıklayıp, koklayarak öpen; hasta olduğumda vücudumdaki mikrobu dışarı attığını iddia ettiği ciddi bir seremoni icra eden bir kız kardeşe sahibim…

Kız kardeşlik çok eşit. Çoğu zaman kimin abla- kimin kardeş olduğu birbirine karışır. Biri yanlış yapacak olsa, diğerinin O'nu uyarma hakkı vardır. Birinin yardıma ihtiyacı olsa, diğeri koşar. İkisi de birbirine kıyamaz. Korur, kollar.

Hiç sıkılmadan en çok kız kardeş dinler. Ve dinlediğini de en çok O anlar. Neyi ima ettiğini, bir konudaki asıl fikrini, sinirle söylediğin şeyin ne kadar gerçeği yansıttığını ya da yansıtmadığını...

En mahremini güvenle saklar, en mutlu anına kıskanmadan ortak olur.

Kardeşiniz okul kazanıp, tayin olup, evlenip ya da herhangi bir sebepten, aradaki görünmez anlaşmayı bozup evin dışına çıktığında, biraz eksik hissediyorsanız; küstüğünüzde birden küstüğünüzü unutup konuşmaya başladığınızı fark ediyorsanız; arada büyük bir özveri var demektir.

O'nun ağladığını görünce istemsiz ağlıyorsanız, O'nsuz yediğiniz şeyden bir parça ayırıyorsanız ya da boğazınızdan zorlukla geçiyorsa eğer; gerçekten aranızda çok kuvvetli bir bağ var demektir.

O'nun gıyabında konuşulan her şeye karşı birer muhalefet lideri oluyorsanız; hakkını yedirmemek için mücadele ediyorsanız; zor durumdayken olayın otoritesine gözünüzü kırpmadan resti çekebiliyorsanız; O'nu üzen her şeyden nefret ediyorsanız arada kuvvetli bir yoldaşlık var demektir.

Eğer O'nun uykusu kaçtığında sizinki de kaçıyorsa; dışarıdayken eve nasıl döneceğini merak ediyorsanız; aynı saatte siz eve dönebilirken, sanki o dönemezmiş gibi hissediyorsanız; koruyup kollamak, ara ara göğsünüzü yarıp taaa en içine O'nu yerleştirmek istiyorsanız; arada büyük bir kardeşlik var demektir.

Ve bu satırları yazarken ya da okurken ağlamaklı oluyorsanız siz de şanslı insanlardansınız demektir...

Hörmetler...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neye Programlandık Böyle?

Tek kullanımlık sabır

En Az 1 Spartalı Ve Bengü