Hesabına güvenen gelsin bakalım!


Şimdi size bilmediğiniz çok farklı şeyler anlatmayacağım.

Yoo yoo!

Keza öyle bir beklentiniz vardıysa üzülürüm. Ama bildiğinizden biraz farklı şekilde anlatacağım.

Hepimizin en az bir kez hayatında yaşamak zorunda kaldığı ya da bıraktığı bir durumdan bahsetmeye çalışacağım.

Aşkın karşılıklı olması gibi bir durum yok arkadaşlar kendimizi kandırmayalım.

(Biraz ağır olmuş olabilir. Şimdi ağlamaya başlayanlar burada yazıyı bırakabilir. Metanetlileri birerli gruplar halinde alt satıra alabiliriz efenim fakat kaynak yapmayalım.)

Neyse…

Herkes bir şeyler hissediyor "kendi çapında".

Biraz daha anlaşılır olması açısından şöyle ifade edeceğim; siz 1 birim hissederken, karşınızdaki insan aynı duyguyu 5 birim hissedebilir.

Mevzu bahis kişinin duygu yoğunluğu karşısında, elinizdeki o 1 birim yetim boku gibi boynu bükük kalırsa da aşkınız “platonik aşk” olarak değerlendirilir.

Birimler değişebilir.

Birimler birbirine daha yakın olduğunda da biz bunu "karşılıklı aşk" olarak tanımlıyoruz ki; gelin onu benim külahıma anlatın!

Hiçbir zaman bu birimler ölçülemediğinden, biz 5 birimlik âşık olduğumuzda; yeşil ışığı görünce bir heyecan, bir telaş hooop kendi birimimizi göklere çıkarabiliriz.

Hâlbuki karşınızdaki kişi 3 birimlik de sevmiş olabilir sizi. Sizin hesabınıza uymayan hesabıyla, birimini de istemsiz aşağı çekebilir.

Dolayısıyla adeta bir kumar oynuyoruz.

Bu borsa gibi oynak birimler yüzünden her gün kaç gencimiz kara sevdaya düşüyor, heba oluyor varın siz hesaplayın.

Nihayetinde, aşkın birimini asla ölçemeyiz. Hep bir taraf karşısındakinin birimini şaşırıp, affedersiniz apışıp kalır. Çünkü birimler artıp azalabilir ve ne yazık ki bir göstergesi yok.

Kendimiz için bile yok üstelik...

Tabi hiç hissedilmiyor da değil.

İlişki denen sistem, bize bu birimlerin sinyallerini verir. Birbirine adanmış insanlardan birinin birimleri çok aşağıya düşünce benzin sinyali gibi başlar "kırmızı ışık" yanıp sönmeye.

Dalgalanıp durulup, bir çözüm oluşturmak için harekete geçilme safhasına geldiğinizin resmidir bu... Acil eylem planına başvurulur. Birimler sabitlenmeye veya ortalama olarak eşitlenmeye çalışılır.

İşte bu noktada uyanıklar için stratejiler devreye girer ya da ayrılıklar baş gösterir.

Nihayetinde bir şekilde çözüm bulunuyor ama umutsuzluğa kapılmayın yahu!

Fakat hepimiz bir belirsizliği yaşadığımızla kalıyoruz. Burası bir gerçek…

Bu hassas dengeyi kurmaya, anlamaya, çözmeye ve dengelemeye çalışırken; hooop bir bakmışız dört kolluya almışlar bizi. Serüvene nokta koymuşuz.

Dilerim, sizin ahir ömrünüzde seçtiğiniz ortaklıkta birimleriniz birbirine yakındır ve -hesabı birbirine tutan nadir çiftlerden-sinizdir.

Hesap yapmaya başlayanları buradan görür gibiyim :)


Mutluluklar dilerim efenim ;)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neye Programlandık Böyle?

Tek kullanımlık sabır

En Az 1 Spartalı Ve Bengü