Sarışın, Esmer Fark Etmez?

Türkiye'de kadın olmak zor. Bu konuda hemfikiriz.

Kadın olarak yaptığınız her şey de zorlaşıyor akabinde...

Yani kadın sürücü olmak hepten zor.

Hele saçınızın rengine göre bile yaptığınız işin zorluk derecesi değişen bir ülkede yaşama fikri dayanılmaz ne yazık ki.

Sürücülük kabiliyeti zaten kesinlikle Allah tarafından erkeklere torpil geçilmiş bir meziyet. 

Ama vücuttaki soğuk kan seviyesine göre pek tabi çok iyi kadın sürücüler de var. Fakat hepsinin hakkından gelecek bir eşkıya trafikte mevcut.

Trafikte yine erkeklerin koyduğu, yazılı olmayan kurallar işliyor. Sanırsın sahalarına izinsiz girdik. Öyle mülevves bakışlar...

Misal kadın sürücü daima yol vermek zorunda. Allah muhafaza, kazara kendisine yol verildiğinde de yavşak (bit yavrusu olan değil!) gülüşlere maruz kalmak durumunda.

Dayıcığım, pos bıyıklı kamyon şoförü hemcinsine yol verdiğinde ya da -kendisi zorla aldığında- da ağzının şirazesi kayıp böyle suratına bakakalıyorsan; tercihlerine elbet saygı duyarım.

Hee yok O'nunla göz temasından bal porsuğu görmüş engerek gibi kaçıyorsan, o vakit bana bu manasız bakışın nedendir?

Ayrıca kadınsan ve sarışınsan, şanındandır. Yüzde 99 sen hatalısındır. 

Kumrallar ve esmerler için de oran en fazla yüzde 80'e kadar esneyecek üzgünüm.

Şerit ihlali yapan maganda camını aralayıp sana küfredebilir. Nasıl olsa senin, el frenini çekip yola fırlayarak O'nu dövecek cesaretin yok!

Bu yüzden yine hatalı sen olursun.

Sinyal vermeden önüne dalan ‘kabak’ elbette haklı! Kadın cinsi dediğin ‘hisli’dir. O adamın şerit değiştiremeyeceğini hissedemediysen tabi ki sorun senin içgüdülerinde bebeğim...

Yol hakkı sende miydi? Ah be güzel yavrum! Sen de çok hassassın. Geçiş üstünlüğü, trafik kurallarına göre değil, cinsiyete göre belirlenir. Erkeğin her zaman bir adım gerisinde olman gerektiği gibi, bir "takip mesafesi" gerisinde de durmak zorundasın.

Her halükarda hatalı olduğun gibi, nasıl olsa karşı tarafa fiziksel olarak zarar veremeyeceğin için küfrü, sövgüyü de yine sen yiyeceksin, ara sıcak yerine canım haydi bir zahmet.

Ayrıca kadın olmanın kaçınılmaz kaderi taciz, tepende çelikten bir yığın olduğu halde peşini bırakmaz. Bir fiil sıkıştırılmaya hazırlıklı olman lazım. 

E dişi şoför egzoz sallamadıkça erkek şoför sıkıştırmaz. Elbette yine sen hatalısın.

Demem o ki; kadın olarak nefes almak bile zor.

Hörmetler!



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Tek kullanımlık sabır

En Az 1 Spartalı Ve Bengü

Neye Programlandık Böyle?