Erkek Annelerine Hayati Tavsiyeler!

Şimdi teyze olma arifesinde olduğumdan dolayı çocuk gelişimi konusuyla yakından ilgileniyorum. Özellikle bir kadının bir erkeği anlayarak, erkek çocuğu yetiştirmesi oldukça zor bir iş. Kız çocuğu yetiştirirken farklı davranılması gereken konularda, sözkonusu erkek çocuksa, daha başka davranmak gerekiyor. Bu yüzden yeni annelere ileride kulaklarının çınlamaması için tavsiyelerde bulunacağım. Maksimum 20 sene sonra söylediklerimin kıymetini anlayacaksınız.

Duygu Sömürüsüyle Büyütmeyin!

Yoksa hatun kişi gibi karşınızda kırım kırım kırılan, trip atmaktan çekilmez hale gelen bir kişilik şekillenir.
Karşısındaki kadın ağlayınca dalga geçen bu bünye, kendisi ağlayamadığı her durumu günümüzde trip, gider, atar vs olarak adlandırılan garip davranış bozukluğu şeklinde dışa vurur. Ne duysa "tamam!" der, sonra da ayazda kalmış köpek yavrusu gibi karşısındakinden umut ışığı bekler.

Sümüğümsü Yapıya Dikkat!

Halk arasında "hanım köylü" tabiri kullanılan, literatürdeki adını bilmediğim bu sümüğümsü yapıdaki gençler, "yapma, gelme, konuşma" gibi yasaklamalardan dolayı arsız olmuşlardır. 20 sene sonra bünye bu arsızlığı kusacağı için laftan anlamaz bir hale geleceklerdir. İtildikçe yılmadan geldiğinde, kendini havalı bir şey yapıyorum zannedecektir. Çocuğunuzun yüz derisi bir süre sonra köseleye dönüşecektir. Tedavisi çoğu zaman mümkün değildir.

Fazla "Ağır Ağabey" Rolü Yüklenmesine İzin Vermeyin!

Bu sorumluluğu kaldıramayacak olan az gelişmiş ergen gerisini zamanında uyarmazsanız, ileride "hayatım çok zor böhöyyy" demeçleri veren, yaptığı saçma ve tutarsız davranışları Issız Adam sendromu kılıfına bürüyen beceriksiz bir çocuk yetiştirmiş olursunuz.

Karar Sürecinde Yalnız Bırakın!

Eğer kendi başına karar alabilmeyi ilk 10 yıl içerisinde öğrenemezse geçmiş olsun. İleride her veremediği kararın faturasını, karşısındaki insana kesecektir. Beceriksizliğinin vermiş olduğu telaşla işleri daha da sarpa saracak, neredeyse paçasından damlayacak hale gelecektir.

Diyalog Kurmasına İzin Verin!

Çocuğunuzun sır tutması güzel birşeydir. Ama eğer söylemesi gereken şeyleri söylemiyorsa patlatın bir tane! (erken müdahale) Çünkü çocuğunuz ergenliği atlatınca, beceremediği iletişimdeki kopukluklar yüzünden sıkça arkadaşının, kuzeninin, kardeşinin vs vs hoşlandığı kıza sarkacaktır.

Ahlak Dersi Verin!

Bu adım, bir öncekiyle alakalı. Şöyle ki... Ahlak aşılayamadığınız ergenimsi bir önceki maddedeki durumdan haberi olduğu halde davranışlarına çeki düzen vermiyorsa, karşı cins tarafından sert bir cisimle aklı başına getirilmeden önce, anne olarak siz önleminizi alın!

Tükürdüğünü Yalarsa Dilini Koparın!

Küçük yaşta pek kendini göstermeyen bu davranış, ileriki yıllarda başınıza dert açabilir. Gül gibi oğlunuz sözler verip tutmuyorsa, kararlar alıp uygulayamıyorsa çilbirini çekmenizde fayda var. Yoksa bunun ceremesini de geç dönemde karşı cins çekecektir.

Arkadaş ve Sevgili Ayrımını Anlatın

Çocuğunuza zamanında arkadaş ya da sıkça kullandıkları "kanka" kelimesinin anlamını örneklerle koca kafasına sokup, sevgili bulacağı zaman da düşünceleri hakkında bilgi sahibi olursanız ileride bu 2 kavramı karıştırmaz.

Böylece 20'li yaşlarında yalnız kaldığı dönemlerde yanlarındaki ilk 'yalnız kız arkadaş'a sarkmaz. Diyelim böyle bir kafa karışıklığı yaşadı ve arkadaşından hoşlandı, o zaman gözünü yeni arayışlara kapaması yönünde kendisine telkin verin. Üzülerek belirtirim ki anlamayacaktır. Bu kez yeni bulduğu sevgilisini ve cepteki arkadaşını elden bırakmama için garip davranışlar sergileyecektir. Bu aşamada arkadaşlarını kısmen kaybedecektir.

İleriki dönemde sevgilisinden ayrılma durumuyla karşılaşırsa, arkadaşına tekrar yavşamaması adına oğlunuzu birkaç ay kapalı bir yere hapsederseniz kendi yararına olacaktır.

Kimse anne kadar şefkatli olamaz.
Sevgili oğullarınıza zamanında doğru yolu göstermezseniz ileride çok daha acılı ve zor süreçlerden geçecektir. Doğduğunda o kadar sevimli olan varlıkların, büyünce korkunç canlılara dönüşmesine izin vermeyiniz.

Sevgiler

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neye Programlandık Böyle?

Tek kullanımlık sabır

En Az 1 Spartalı Ve Bengü