Türk esnafı led tabelayla tanıştı, kaçın!

Tamam gelişmeleri takip etmek güzel şey ama şu sürü psikolojimizden vazgeçsek de her gördüğümüz ekmek kırıntısına çil yavrusu edasıyla koşturmasak, dünya daha yaşanılası bir yer olmaz mı?

Olmaz!

Ama bunun konumuzla alakası yok.

Küçücük ampulcükleri birleştirip hareketli, gösterili tabela yapma akımına karşı mağlup durumdayız.

İlk ne zaman başladı? Kim başlattı? Bilmiyorum ama, olayın boyutlarının idrakına, bir akşam eve dönerken şiddetli göz ağrısıyla vardım.

İhtiyacı olan da kullanmış olmayan da...

Sağa dönüyorum kırmızı "eczane" yazısı yanıp sönüyor, sola dönüyorum "kasap" resmen bağırıyor. Sağa sola akan yazılar, dürümcünün tabelasında tek tek beliren harfler en sonunda ustanın adını oluşturuyor, biz de bu sonuca sevinip çılgınlar gibi eğleniyoruz!

Sokakta resmen görüntüler feryatlar içinde! Bir telaşa giriyorsun ister istemez...

Dürümcüsünden, giyimcisine herkes yanıp sönüyor, kayıyor, aşağıdan yukarı akıyor... Tam cümbüş var!

Vay arkadaş! "Taze yufka bulunur" ne kadar acil bir istek olabilir ki bir telaşa girdin esnaf amca? Yanıp- sönüp, böyle atraksiyonlar yapınca koşarak yufka almak için izdiham mı yaratacağız?

Gece karanlığında daha da göz alan bu tabelalar sayesinde hem gözlerim kamaşıyor hem de nereye gideceğimi şaşırıyorum( alışveriş etmek için değil tabi, kaçmak için)

Simit sarayı, etsiz çiğköfteci, yağlı mısırcı, 1 milyoncu (bunun başka bir adı yok evet :) ) furyasına bu kez de bütün esnaf birleşip tabelalarıyla dahil oldular.

Kendinizi baltalamayın, sokakları da bilgisayar oyunu temasına bürümeyin lütfen. İnsanın alma güdüsünü de içine kaçırmayın.

Böyle köşesinden dijitallik size pek yakışmadı benden söylemesi ama eğer derseniz yakında Black Eyed Peas kostümleri çekeceğiz, hepimiz en kötüsünden birer Dart Vader olacağız, heybetimizle cezbedeceğiz... O zaman sözümü geri alacağım :)

Yorumlar

  1. ooovv acayip radikal bir tavır. çok tuttum bunu bengü! evet.. darth vader.. kesinlikle evet..

    6.kattaki yatak odandan içeri girip, gözüne zar gor girebilmiş o kısacık uykunu sabote eden sokak lambasının uzaktan emmoğlu olan bu led lambalara karşı darth vader kostümlerimizi giyip yanıp söndüğü dükkanların önünde lambada yapmanın ve ardından o lambaları patronus büyüsüyle bordalamanın vakti geldi artık! şayet akıllanmazlarsa crucio ya da imperius lanetiyle işkence yapma hakkını kendimizde saklı tutmalıyız evet!

    YanıtlaSil
  2. o zaman "Wingardium Leviosa" diyeceğim kendilerine ben de ya da en kötü sihir çubuğumla kovalarım, Türk usülü...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neye Programlandık Böyle?

Tek kullanımlık sabır

En Az 1 Spartalı Ve Bengü