Bu bir emlak haberidir, Anlayana…

Ev sahiplerine kötü haber!

Kiracınız evinizden çıkarken sigortanızı bozduysa işiniz zor demektir. Elektrik alamazsınız. Bir önceki kiracının faturasını yeni gelene ödetmek de olmaz. Tadilat şart!

Kalbinizin boş beyaz sarayları tadilattayken eski kiracı dönüp dönüp, içine salıncak kurup, üstünde sallanırsa sonuç alabilmeniz pek mümkün değil. Eğer tekrar elektrik almak istiyorsanız en azından evi yakmadan paçayı kurtarayım diye düşünüyorsanız bir önceki kiracıyla bütün ilişiğinizi kesmeniz lazım.

Evet! size borcu var. İcraya verseniz sizin başınız ağrıyacak. En iyisi Allah’a havale etmek… Ediniz gitsin!

Daha sonraki adımda, kaç yıllık emeğiniz olan evinizi değiştiremeyeceğinize göre sigortayı söküp atınız.

Bir süre beklemeyip, aceleyle elektrik işine giren acemi ev sahiplerinde çarpılmaya bağlı kalp krizi ya da bütün mahalleliyi ayağa kaldıracak trafo patlaması tırı vırısı meydana gelebilir. Bu yüzden acele etmeyiniz.

Bu süre içinde kiracı olmak için gelen bütün iyi niyetli kiracı adaylarını reddetmeniz normal. Ara sıra moral bozukluğu verse de ya da gereksiz agresifliğe neden olsa da elektriği olmayan eve kiracı alacağınıza eviniz boş kalsa yeğdir.

Bütün bunlar olurken, geberemediğinden sebep 9 yorgan yırtan atasözü kahramanı gibi hissetmeniz de gayet normal, telaşa mahal vermeyiniz.

Değişen sigorta ve gereken zamanın ardından, elektriğiniz hiç beklemediğiniz anda gelecektir.

Öyle ki, “iyi ki hala ev sahibiyim” dedirtecek cinsten. Bütün dünyanızı aydınlatacak türden. Hatta “eski kiracı iyi ki de sigortamı attırmış!” dedirtecek türden… Evinizin içinde tekrar kelebekleri uçurtacak cinsten… O derece!

Artık emlak haberleriyle (iş icabı) daha fazla ilgilenmeye başlayınca doğal olarak gayrimenkul sektörü aklımın yarısını aldı. Hazır almışken ben de kısa süreli deneyimlerim ve birikimlerime dayanarak ev sahiplerine naçizane tavsiyeler vermek istedim. Anlayana!..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Neye Programlandık Böyle?

Tek kullanımlık sabır

En Az 1 Spartalı Ve Bengü